
Özel Söke Kültür Anadolu Lisesi - Private Soke Culture Anatolian High School
Öğrencilerimiz okulumuzda öğrenci merkezli öğretim yöntemleriyle, problem çözme, deney, tartışma ve sorgulamaya dayalı öğrenim görürler. Bunun yanında sosyal ve bireysel becerilerini ortaya çıkaracak etkinlik ve aktiviteler okulumuzun olmazsa olmazlarıdır. İki dilli ortamda bilgi ile donanmış, özgüvenli, üretken, ulusal ve uluslararası sınavlara hazır, yaşam boyu öğrenen bireyler olarak yetişirler.
AVRUPA DİL PORTFOLYOSU VE SERTİFİKASI
Söke Amerikan Anadolu Lisesi , Avrupa Birliğine akredite olmuş portfolyo ve sertifika vermektedir. Bu sayede öğrencilerimizin okulu bitirirken elde ettikleri İngilizce Dil Yeterlilik Sertifikaları tüm Avrupa da devlet kademelerinde geçerli hale gelmiş ve bir çok üniversitede yabancı dil denkliği olarak kabul edilmiştir. Ülkemizde Lise düzeyinde , İngilizce Yabancı dil programlarında Avrupa Dil Portfolyosunu Avrupa Birliğine onaylatabilmiş çok az sayıda üniversite ve lise vardır.
ÇİFT DİPLOMA PROGRAMI – HOMESCHOOLING
Öğrencilerimiz “Homeschooling” çift diploma sayesinde mezun olurken ikinci diploma sahibi olabilirler. Bu program Amerikadaki eğitim müfredatını , ülkemizdeki mevcut eğitim müfredatına uyarlar ve öğrencilerimize fark dersleri (Matematik- Fen Bilgisi) verilir.
Program toplam dört yıl sürmektedir. İlk üç yıl müfredat dersleri alınır ve bunların sonunda test uygulanır. Son yılda ise ilk üç yılın konularını kapsayacak şekilde bitirme sınavı yapılmaktadır. Bu sınavın sonucu da diploma notu olarak geçmektedir. Bu diploma ile öğrencilerimiz , Amerika, İngiltere ve Orta Avrupa ülkelerindeki üniversitelere direk geçiş imkanı elde etmektedirler.
SOSYAL FARKINDALIK EĞİTİMİ
Okullarımızda erken yaşlarda kazandırılmaya başlanan değerler eğitimi, öğrencinin yaşam boyu sahip olacağı tutum ve becerilerin temelini oluşturur. Her yaş gurubunun yıl boyunca planlayıp sürdürdüğü sosyal sorumluluk projeleri, öğrencilerde çevreye ve canlılara karşı duyarlılık, empati, değer bilme gibi tutumların pekişmesini ve nitelikli bireylerin yetiştirilmesini hedefler.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
Bilgisayar eğitimi öğrencilerin, derslerle bağlantılı olarak internet aracılığı ile proje çalışmaları yapmaları ve bilişim teknolojilerini kullanarak edindikleri bilgileri geliştirmeleri amacıyla uygulanır.
SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER, KULÜPLER
Okulda öğrencilerin akademik gelişimlerinin yanı sıra, bilimsel, kültürel, sanatsal, sportif alanlarda geliştirilmeleri ve sosyal hayata hazırlanmaları amaçlı çeşitli kulüp çalışmaları yapılır.
Ünitelere bağlı şehir içi ve şehir dışı geziler düzenlenir,’Sağlıklı Yaşam ve Çevre ‘ temasına bağlı olarak okul içinde ve dışında topluma hizmet anlayışı içerisinde çeşitli sosyal sorumluluk programları yürütülür, özel günler ve haftalar, ulusal ve uluslararası bayram kutlamaları düzenlenir.
Sosyal sorumluluk projesi kapsamında öğrenciler, kendi projelerini geliştirip yöneterek, yaşadıkları toplumu analiz eder, topluma değer katacak yöntemler geliştirmeyi öğrenirler.
Çeşitli kulüp çalışmalarımız yer almaktadır.
Binicilik
Okçuluk
Tenis
Yüzme
Buz pateni
Kültür edebiyat ve tiyatro
Drama ve münazara
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK
Okulumuzda öğrencilerimizin eğitim ortamından en iyi şekilde yararlanabilmesi, kendilerini tanıması, geliştirmesi, karar vermesi, problem çözme becerilerini kazanabilmesi; zihinsel, bedensel, sosyal ve duygusal yönden bir bütün olarak sağlıklı gelişim gösterebilmesi amacıyla, veli, öğretmen ve öğrenci birlikte çalışır. Sosyal, kişisel, önleyici ve geliştirici rehberlik çalışmaları sistemli olarak yürütülür.
Öğrenciler, her eğitim öğretim yılı başında sınıflar düzeyinde, Okul Temel Anlaşmalarını öğretmenlerinin rehberliğinde kendileri belirler ve uyulması konusunda ortamı paylaşanlar ile yürütürler. Bu amaçla öğrencilerde içselleşmiş sorumluluk duygusu geliştirilir, iç denetim sağlanır.
Öğrencilere uygulanan test ve anketler:
D2 testi
Sınav kaygısı testi
Başarısızlık nedenleri anketi
Mesleki tanım envanteri
Akademik benlik değerlendirme envanteri
Kimdir bu testi
ÖĞRENCİ İZLEME SİSTEMİ: REHBERLİK VE KOÇLUK
Koç öğretmen, öğrencilerinin akademik başarı grafiğini, aile – arkadaş – öğretmen ilişkisini ve sınıf içi davranışlarını takip eden branş öğretmenidir. Koçluk sistemiyle öğrencilerin akademik ve davranışsal değişimleri hızla fark edilerek aileyle iş birliği sağlanır.
Yıl boyunca öğrenci, rehber öğretmeninin gözlem ve desteğine ek, koç öğretmeni tarafından da izlenir, düzenli görüşmelere davet edilir. Koç ve rehber öğretmenler eşliğinde belirli periyotlarda veli ve öğrenciye bilgi paylaşımında bulunulur.
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
Okulumuzda ölçme ve değerlendirme, öğretim programlarının ayrılmaz bir parçası olup öğrencilerde ulaşılması hedeflenen bilgi, beceri ve davranışların gelişiminin süreç içinde izlenmesi ve bu gelişimin sonuçlarının çeşitli araçlar ve yöntemlerle ölçülmesi hedeflenir.
Bu amaçla okulumuzda uygulanan ölçme ve değerlendirme araç ve yöntemlerine; öz değerlendirme formu, çeşitli öğrenme ve beceri geliştirmeyi hedefleyen özgün çalışmalar, sınavlar, görsel araçlar ve portfolyoları örnek verebiliriz.
Anadolu lisemizde sınavlar, öğrencinin yorum yapma, bağlantı kurma, analiz ve sentez yapma becerilerini geliştirici, merkezi sınavlara hazır ve donanımlı olmasını sağlayıcı nitelikte hazırlanır. Düzenli olarak tüm sınıflarda uygulanan ortak sınavlar ve bu sınavların sonuçlarının geçerli ve güvenilir ölçütlerle değerlendirilmesi öğrencilerimizin merkezi sınav başarısını olumlu yönde etkiler.
GELİŞİM RAPORLARI
Okulda her dönemde verilen Gelişim Raporu, öğretmenlerin öğrencilerimizin bireysel gelişimleri ile ilgili görüşlerini paylaştıkları bir değerlendirme aracıdır. Öğretmenler, öğrenci gelişimi ile ilgili gözlemlerini, verilerini ve düşüncelerini yazılı bir metinle veya derecelendirme ölçeğiyle gelişim raporu üzerinde belirtir.
SINIFLARIMIZ
18 kişilik öğrenci kapasitesiyle 36 m2lik sınıflarda 9 sınıf ile hizmet verilmektedir.
VELİ ÖĞRETMEN PAYLAŞIM GÜNLERİ
Öğretmenlerimizin haftada bir saati, randevulu görüşmeye gelen velilerimize ayrılmıştır. Bu görüşmelerle öğrenci gelişiminin düzenli ve sürekli takip edilmesi hedeflenir. Bireysel görüşmeler, gurup etkinlikleri ve sınıf içi çalışmalar seviyelere göre planlanarak yürütülür.
VELİ ÖĞRETMEN İLETİŞİMİ
Veliler, eğitim öğretim sürecinin vazgeçilmez bir öğesidir. Okul ve ailenin ortak dil kullanmaları, ortak tutum içinde olmaları eğitimin verimini arttırır. Bu amaçla velilerimizin okulda yapılan etkinlikleri, gezileri ve duyuruları takip edebilmeleri amacıyla hazırlanan bültenler ve duyurular e-posta aracılığı ve diğer iletişim kanallarıyla kendilerine ulaştırılır.
Öğretmenler ile gün içinde iletişim kurmak isteyen velilerimiz okul yönetimine not bırakabilirler.
OKUL SAATLERİ
Okulda eğitim öğretim, 09.00-17.05 saatleri arasında yürütülmektedir. Öğle yemeği ve ikindi ara öğün saatleri, zaman çizelgesinde belirtilir.
DENEME SINAVLARI
Üniversite hazırlık sürecinde, yıl boyunca yapılan deneme sınavlarıyla, ulaşılması beklenen hedefler ve öğrencinin akademik gelişimi analiz edilir. YGS / LYS deneme sınavları tüm okullarında eş zamanlı gerçekleşir. Deneme sınavları sonrasında elde edilen analiz raporları öğrencilerle paylaşılır.
YGS / LYS HAZIRLIK ETÜTLERİ
11 ve 12. sınıf öğrencilerine yıl boyunca hafta içi ders programına entegre edilmiş hazırlık dersleriyle birlikte, cumartesi günleri de YGS / LYS hazırlık dersleri verilir. Yaz dönemi ve sömestri döneminde de yoğunlaştırılmış YGS / LYS hızlandırma programları uygulanır. Uygulanan haftalık ders saatlerinin dışında okul sonrası etüt çalışmaları ihtiyaçlara göre planlanır ve öğrencinin katılımı sağlanır.
KAYIT KABUL
Okula başvuruda bulunan öğrenci adayları için aday velilerimiz başvuru formu doldurur. İletişim bilgileri doğrultusunda velilere randevu verilir. Öğrenciler Düzey Belirleme sınavlarına alınır, duygusal ve sosyal gelişimi izlenir, veliye sonuç ile ilgili bilgilendirme yapılır. Öğrencinin kayıt işlemleri bu bilgiler doğrultusunda gerçekleştirilir.
ÖĞRENME DESTEK PROGRAMI
Amerikan Kültür Koleji olarak öğrencilerin kendi öğrenme biçimlerini bulmalarına yönelik bir rehberlik sunuyoruz. Bu süreç ilkokul dönemiyle başlıyor ve liseyle birlikte devam ediyor. Öğrencilerin hangi yöntemlerle daha kolay öğreneceklerini bulmak onların daha zorlu alanlarda strateji ve beceri geliştirebilmelerini sağlıyor.
Amerikan Kültür Koleji olarak, öğretmenlerimizle direkt olarak öğrencinin en iyi öğrenebileceği şekilde öğretim teknikleri uygulamaktayız. Okulumuzdaki bütün öğretmen kadrosu; her öğrenciyi bireysel olarak tanımaktadır ve öğretmenlerimiz sınıf danışmanları olarak haftada bir düzenli bir şekilde buluşur ve öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda neyin daha iyi olduğuna karar vermeye çalışırlar.
Okulumuzun rehberlik danışmanı, öğrencilerimizin duygusal ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak; onlara her türlü rehberlik etmektedir. Bu rehberlik sayesinde teker teker, küçük gruplar halinde ya da düzenli bir biçimde yapılan sınıf “duygu grupları” aracılığıyla sosyal yeteneklerinin geliştirilmesi sağlanmaktadır.
AKADEMİK PROGRAM
9D Haftalık Ders Programını İndir
10C Haftalık Ders Programını İndir
11A Haftalık Ders Programını İndir
11C Haftalık Ders Programını İndir
11D Haftalık Ders Programını İndir
12A Haftalık Ders Programını İndir
12C Haftalık Ders Programını İndir