
Rehberlik
Okulumuzda öğrencilerimizin eğitim ortamından en iyi şekilde yararlanabilmesi, kendilerini tanıması, geliştirmesi, karar vermesi, problem çözme becerilerini kazanabilmesi; zihinsel, bedensel, sosyal ve duygusal yönden bir bütün olarak sağlıklı gelişim gösterebilmesi amacıyla, veli, öğretmen ve öğrenci birlikte çalışır. Sosyal, kişisel, önleyici ve geliştirici rehberlik çalışmaları sistemli olarak yürütülür.
Öğrenciler, her eğitim öğretim yılı başında sınıflar düzeyinde, Okul Temel Anlaşmalarını öğretmenlerinin rehberliğinde kendileri belirler ve uyulması konusunda ortamı paylaşanlar ile yürütürler. Bu amaçla öğrencilerde içselleşmiş sorumluluk duygusu geliştirilir, iç denetim sağlanır.
Öğrencilere uygulanan test ve anketler:
D2 testi
Sınav kaygısı testi
Başarısızlık nedenleri anketi
Mesleki tanım envanteri
Akademik benlik değerlendirme envanteri
Kimdir bu testi
ÖĞRENCİ İZLEME SİSTEMİ: REHBERLİK VE KOÇLUK
Koç öğretmen, öğrencilerinin akademik başarı grafiğini, aile – arkadaş – öğretmen ilişkisini ve sınıf içi davranışlarını takip eden branş öğretmenidir. Koçluk sistemiyle öğrencilerin akademik ve davranışsal değişimleri hızla fark edilerek aileyle iş birliği sağlanır.
Yıl boyunca öğrenci, rehber öğretmeninin gözlem ve desteğine ek, koç öğretmeni tarafından da izlenir, düzenli görüşmelere davet edilir. Koç ve rehber öğretmenler eşliğinde belirli periyotlarda veli ve öğrenciye bilgi paylaşımında bulunulur.